Nieuws 27 september 2023

Steeds meer energiezuinige woningen

We doen hard ons best om zoveel mogelijk woningen energiezuinig te maken. Soms moeten we dit nog even uitstellen, of komen er nieuwe woningen voor in de plaats. Samen met Heijmans renoveerden we 85 eengezinswoningen in Sittard. Verduurzaming is daar een belangrijk onderdeel van. Zodat de bewoners weer comfortabel kunnen wonen, nu en in de toekomst. Maar wat merkt een bewoner daar nu van? We vroegen een korte reactie van een bewoonster.

Wil je je even voorstellen?

“Mijn naam is Manoesjka Haroetjunjan. Ik kom oorspronkelijk uit Armenië maar woon al 18 jaar in deze woning in Broeksittard. Ik ben redelijk tevreden over de wijk.”

Wat is er in je woning allemaal opgeknapt?

“Poeh, een heleboel. Het dak van de woning is compleet vervangen door een isolerend dak met nieuwe pannen. Vervolgens is isolerend glas in de ramen geplaatst met ventilatieroosters. Tot slot is de spouw geïsoleerd en heb ik nu zonnepanelen. Echt veel verbeteringen, het lijkt bijna een nieuw huis.
Gelukkig kreeg ik vooraf goede informatie. Hiervoor kwam iemand van ZOwonen samen met iemand van Heijmans bij me thuis om precies uit te leggen wat er ging gebeuren. Zo wist ik waar ik aan toe was en bij wie ik terecht kon met vragen.”

Hoe is de renovatie verlopen?

“Soms was het lastig om uitvoerders te spreken en iets te plannen. Ondanks dat verliep het allemaal zoals gepland. En hebben ze alles gedaan zoals ze dat aan de voorkant hebben afgesproken.

Merk je veel verschil na de renovatie?

“Ik was eigenlijk meteen gewend aan de veranderingen. De temperatuur in huis is aangenamer en stabieler. Dat heeft vast met de ramen en isolatie te maken. Aan het einde van het jaar weet ik pas of de zonnepanelen iets hebben opgeleverd, dan krijg ik de afrekening. Ik hoop natuurlijk dat dit een groot verschil maakt.”

Wij willen het goede doen voor onze bewoners. Wat leggen de focus op betaalbare en comfortabele woningen. Daarbij kijken we verder dan alleen de huurprijs, maar ook naar energie(lasten). Benieuwd naar onze doelen en aanpak? Bekijk hier de duurzaamheidsvisie.

26 Ruysdealstraat 3 25 augustus 2023
Niet gevonden wat je zocht? Probeer het hier opnieuw
© 2024 ZOwonen. Alle rechten voorbehouden.  Algemene voorwaarden Privacybeleid Disclaimer
Design:  Mannen van 80 Realisatie:  Zuiderlicht